Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm kräftmacka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig macka med kräftstjärtar under ett luftigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprika och purjolök mjuk och glansig i lite matfett. Låt svalna.
  3. Fördela fräset på brödskivorna. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Tag undan några till garnering och fördela resten ovanpå. Fördela rommen över men tag undan lite till garneringen. Skala äggen och halvera dem. Lägg två ägghalvor på varje brödskiva.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner majonnäsen. Bred det över smörgåsarna och gratinera dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med resterande kräftstjärtar och rom. Strö över lite hackad dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sjsj 30 augusti 2008

    Hej! Detta låter väldigt gott, men ska det vara 4 Landgångsbröd? Det låter stort! Ser ut som mackorna har storleken av formbröd på bilden. Mvh sjsj

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.