Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas banankaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt när några bananer blivit liggande. Hemma hos oss är det ingen som äter bananerna om de börjat bli fläckiga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
  7. Tips: när det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nyponpaj 1 mars 2009

    Suupergod och saftig :) Jag hade glasyr (smör, vatten & florsocker) på också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.