Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med potatis och varmrökt lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gav det här receptet till mamma och hon gjorde det och hon sa att det var underbart och också ett bra sätt att bli av med rester av varmrökt lax, speciellt, om man som vi köper hela laxar på några kilo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra degen och låt den sen ligga kallt i kylen i ca 30 min.
  2. Under tiden sätt ugnen på 225 grader.
  3. När degen har vilat så tryck ut den i formen och förgrädda den i tio minuter. Under tiden så skär laxen i små bitar och skiva den kokta potatisen tunnt. Skär sedan purjolöken och blanda den tillsammans med det smälta smöret.
  4. Rör ihop äggstanningen. Ta sedan och varva smörblandningen, laxen och potatisen på den varma pajdegen, strö över dillen och salta och peppra efter smak. Häll sedan på äggstanningen och in i ugnen.
  5. Grädda i ca 30 minuter eller tills stanningen har stelnat och fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annafbg 7 juli 2009

    Den godaste paj jag har ätit! Matig, smakrik, underbar! Tack för ett kanonrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.