Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vattenmelonkakor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Söta små kakor som ser ut som vattenmelon. Chokladströssel som kärnor.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker i en bunke. Rör ner ägget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner till smeten tills du har en fast deg. Dela degen i ca hälften. Färga den lite mindre biten rosa. Dela resterande deg i 2 delar och färga den ena grön. Rulla ut den rosa till en ca 15 cm lång rulle. Kavla ut den ofärgade biten till lagom rektangel så den når hela vägen runt den rosa rullen. Pensla ev din rekltangel med lite vatten så den fäster bättre och rulla upp den på din rosa deg. Gör likadant med den gröna degen. Linda in i plastfolie och lägg i frysen en stund. Skär kakorna med hjälp av en sytråd ca 2-3 mm tjocka och dela sedan dessa på mitten så du får halva "vattenmelon"skivor. Tryck i några chokladflakes i varje kaka så det ser ut som vattenmelonkärnor. Grädda mitt i ugn 200 grader tills dom nästan börjar få färg.

Kommentarer (2)

  • Fin 8 september 2014

    Låter spännande. Du har ingen bild på dem?

  • Mathieu 9 september 2014

    Hej du! Jo då, de finns inkl jättefin bild på recept.nu, det är ett av de senare recepten i Hela Sverige Bakar. Jag skrev in källan när jag lade in receptet här på sidan men uppenbarligen visas inte källhänvisning ft? Jag har inte bakat dem själv än, sparade mest ner receptet för att ha det "in the box" så du får gärna meddela hur det blev, i fall du skrider till verket. Kanske lite essens hade varit kul att ha i...? Mvh "Mathieu"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.