Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vattenmelonsorbet

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Så otroligt gott och svalkande på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

1. Passera melonen i en matberedare, häll sedan i sockret och blanda i 30 sekunder. 2. Koka sakta upp melonen tillsammans med kanelstången, rör runt så att sockret smälter. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 minut. Tag bort från plattan, tillsätt citronsaften och låt svalna. Tag bort kanelstången. 3. Häll smeten i en frysform och frys in den tills kanterna är frusna. 4. Mosa sorbeten med en gaffel. Vispa äggvitan hårt med elvisp, häll i sorbeten skedvis i äggvitan och vispa tills allt blir tjockt och skummande. 5. Häll tillbaka sorbeten i frysformen och frys den tills den är fast. Mjuka upp sorbeten i kylskåpet 20 minuter innan den serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.