Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Vedträn" med choklad och apelsin

 
Skriv ut

Gott och annorlunda till varje fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mördegskakorna i en plastpåse och krossa dem fint genom att rulla en brödkavel över påsen. Droppa fruktlikören över kaksmulorna, skaka om och låt dra en stund.
  2. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden, apelsinlikören och kaksmulorna.
  3. Kyl blandningen tills den har stelnat helt. Rulla den sedan till en långsmal rulle, ca 1 cm tjock, på underlag lätt bestrött med florsocker. Skär i hanterliga längder och flytta över till en plåt klädd med smörpapper.
  4. Smält den vita chokladen över vattenbad. Skär det syltade apelsinskalet i tunna strimlor.
  5. Skeda den smälta chokladen över rullarna. Se till att chokladen når ner på sidorna. Skär rullarna på snedden i 2,5 cm långa bitar och garnera bitarna med apelsinstrimlorna. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.