Gott och annorlunda till varje fest.
Instruktioner
- Lägg mördegskakorna i en plastpåse och krossa dem fint genom att rulla en brödkavel över påsen. Droppa fruktlikören över kaksmulorna, skaka om och låt dra en stund.
- Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden, apelsinlikören och kaksmulorna.
- Kyl blandningen tills den har stelnat helt. Rulla den sedan till en långsmal rulle, ca 1 cm tjock, på underlag lätt bestrött med florsocker. Skär i hanterliga längder och flytta över till en plåt klädd med smörpapper.
- Smält den vita chokladen över vattenbad. Skär det syltade apelsinskalet i tunna strimlor.
- Skeda den smälta chokladen över rullarna. Se till att chokladen når ner på sidorna. Skär rullarna på snedden i 2,5 cm långa bitar och garnera bitarna med apelsinstrimlorna. Förvara svalt.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar