Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En snäll kålpudding utan djur. Lika gott som kåldolmar, men mycket enklare! Husmanskost goes snabbmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175-200°. Strimla eller skär kålen och fräs den tills den har fått lite färg. Koka sojaköttet mjukt och lägg över i en bunke. Fräs löken och blanda sedan tillsammans med sojakött, tinad spenat och hackad morot. Krydda med salt, peppar och tillsätt gärna soja för färgens skull. Smula ner buljongtärningen i kokande vatten och häll det sedan över blandningen.
  2. Smörj en ugnsform och bottna med hälften av kålen. Bred ut sojaköttsblandningen i ett jämnt lager och täck sedan med resterande kål. Ringla över mörk sirap och låt den stå i ugnen tills kålen är mjuk och har fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.