Huvudrätt eller också lika gott som tillbehör på buffébordet...
Instruktioner
- Stek löken i gjutjärnsgryta så den blir gyllenbrun.
Tillsätt morötterna och strö över ¾ timjan.
Häll i vin, vatten och de krossade tomaterna, buljongtärningarna och låt allt koka i 10 minuter.
- Häll i linserna med vätskan, lägg på lock och koka i 10 minuter, morötterna ska fortfarande ha lite motstånd kvar och linserna ska vara mjuka.
- Koka potatisen i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Häll av kokvattnet ordentlig. Mosa potatisen med smöret och smaka av med salt och peppar.
- Häll tomat och linsblandingen i en ugnsfast form, toppa med potatismos. Strö över cheddarosten och resten av timjan.
- Pajen kan nu förvaras övertäckt i kylskåp i 2 dagar eller i frysen 1 månad.
- Ställ in pajen i 190 grader i 20 minuter tills den blir gyllenbrun och genomvarm.
- Om pajen är fryst, 40 minuter i ugnen tills den blir gyllenbrun och genomvarm.
- Servera med broccoli.
Publicerat den
7 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar