Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetabilisk Shepherd's Pie med sötpotatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Huvudrätt eller också lika gott som tillbehör på buffébordet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek löken i gjutjärnsgryta så den blir gyllenbrun. Tillsätt morötterna och strö över ¾ timjan. Häll i vin, vatten och de krossade tomaterna, buljongtärningarna och låt allt koka i 10 minuter.
  2. Häll i linserna med vätskan, lägg på lock och koka i 10 minuter, morötterna ska fortfarande ha lite motstånd kvar och linserna ska vara mjuka.
  3. Koka potatisen i ca 15 minuter tills de är mjuka. Häll av kokvattnet ordentlig. Mosa potatisen med smöret och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll tomat och linsblandingen i en ugnsfast form, toppa med potatismos. Strö över cheddarosten och resten av timjan.
  5. Pajen kan nu förvaras övertäckt i kylskåp i 2 dagar eller i frysen 1 månad.
  6. Ställ in pajen i 190 grader i 20 minuter tills den blir gyllenbrun och genomvarm.
  7. Om pajen är fryst, 40 minuter i ugnen tills den blir gyllenbrun och genomvarm.
  8. Servera med broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.