Vegetarisk lasagne med matig och lite annorlunda fyllning. Läckert och nytänkande!
Instruktioner
- Rör ihop mjölet med 2 dl av mjölken i en kastrull till en jämn smet. späd med resten av mjölken tills smeten är utan mjölklumpar. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka i några minuter. Krydda och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt osten och rör tills den smält.
- Fräs quornfärsen i olja. Skär morot i stavar, tärna zucchini och äpple. Hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs löken i oljan tillsammans med morotsstavarna. Tillsätt zucchini, äpple, krossade tomater, spenat och créme fraiche. Låt puttra i 5 minuter. Krydda och smaka av.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg lasagneplattor i botten på en ugnsform. Häll över hälften av färssåsen. Bred på keso och täck med lasagneplattor. Häll över ostsåsen och grädda i 30 minuter.
Publicerat den
13 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar