Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne med linser och morot

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakar som "riktig" lasagne, men denna innehåller varken mejeriprodukter eller kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i lite olja i några minuter. Häll i passerade tomater, vitök, honung, vin och 3 msk olivolja. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Medan tomatsåsen sjuder häller du i linserna i 1 liter vatten och låter dem koka med buljongtärningen i 10 minuter.
  3. När linserna kokat färdigt häller du av vattnet och häller i dem i tomatsåsen. Tillsätt också de rivna morötterna och basilikan. Tag av blandningen från plattan och låt stå.
  4. Häll upp rapsoljan i en kastrull. Blanda i mjölet. Tillsätt havremjölken och koka upp under omrörning. När såsen tjocknat är din vegetariska bechamelsås klar.
  5. Ta fram en ugnsfast form. Häll i lite bechamelsås. Lägg över ett lager lasagneplattor. Häll på ett lager med tomatsåsen, sedan bechamelsås, sedan lasagneplattor igen. Gör så minst 3-4 lager.
  6. Överst på lasagnen ska det vara ett lager av båda såserna. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Täck över med aluminiumfolie om den börjar bli bränd innan den är klar.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • sovande 13 februari 2010

    Detta var jätte gott:)

  • Vegankristin 14 februari 2010

    Tack för det, vad glad jag blir! Kul att det smakade!

  • Minikvick 29 oktober 2010

    Jag gjorde lasagnen med tjejen jag bor hos, allt utom redningen, sen hade hon bett hennes bror att göra klart den och så va han lite slarvig med receptet så han missade bechamelsåsen men det blev hur nice som helst ändå!

  • Ekorrmamman 11 oktober 2011

    Lasagnen är verkligen jättegod! Jag undrar varför det står i receptet att linserna ska kokas separat? Det är ju enklare att koka de tillsammans med tomaterna,, och fungerar utmärkt. Jag hade i mer vitlök och bytte ut basilikan mot timjan. Glöm inte att utesluta honungen om ni ska laga lasagnen till en vegan! (Om ni inte har någon vegan vid bordet så passa på att smula fetaost på lasagnen.)

  • ollebanan 13 januari 2012

    Svar till Ekorrmamman: Om man kokar linserna ihop med tomaterna kommer det att ta väldigt lång tid innan linserna blir mjuka.

  • Okänd 3 juni 2012

    Jättegod lasagne! Jag tyckte dock att det blev litet litet bechamelsås, och den räckte snarare till fyra-fem portioner än 6-8. Men supergod och jag kommer definitivt att göra den igen! :)

  • neros1 23 augusti 2012

    Provade att göra en egen variant av din lasange med lassangetter och mozzarellaost, blev jättegott :) men skulle nog köpt keso för att öka smaken:) men kommer absolut att göra denma flera gånger:)

  • neros1 23 augusti 2012

    Provade att göra en egen variant av din lasange med lassangetter och mozzarellaost, blev jättegott :) men skulle nog köpt keso för att öka smaken:) men kommer absolut att göra denma flera gånger:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.