Grön lasagne med parmesan
En röd-grön lasagne som både ser läcker ut och smakar utmärkt! Så god och annorlunda. En fräsch lunch eller varför inte till bjudning.
Instruktioner
- Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna.
- Tina spenaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock. Tillsätt buljongen och låt den puttra i cirka 10 minuter. Lägg i oliverna på slutet och smaka av med salt, peppar och oregano.
- Gör den vita såsen; smält smöret och och tillsätt mjölet. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt med muskot, salt, peppar och rör ner den rivna parmesanosten i den.
- Smörj en större ugnsfast form med smör. Skär mozarellaosten i skivor. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager lasagneplattor med vitsås, mozarellaost och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med den soltorkade tomaten hackad i små bitar.
- Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar