Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne med getost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det verka finnas de som saknar recept på vegetarisk mat. Här är ett förslag.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj alla grönsaker, skär dom i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv. Dela paprikorna på hälften och lägg dom på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna högt uppe i ugnen (250gr) i ca 10 min tills dom nästan blivit svarta på ovansidan. Tag ut paprikorna och lägg dom i en plastpåse tills dom svalnat lite. Skala och dela dem i mindre bitar. Fräs alla grönsaker, lök,svamp, timjan i en gryta (stekpanna) ca 5 min. Hälli tomaterna och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Småkoka i några minuter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna på getosten, dela den i bitar och lägg i den i såsen. Smäka av med salt och peppar. Låt koka ca 10. Sätt ugnen på 180 gr. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsaker, sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås. Baka i ugnen i ca 20 min. Servera en sallad till. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • micron 18 maj 2009

    Jag tyckte om det här lite annorlunda receptet på veg lasagne. Men 4 auberginner är vanligen för mkt, i alla fall i den storlek de kommer från vår mataffär!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.