Instruktioner
Skölj alla grönsaker, skär dom i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv. Dela paprikorna på hälften och lägg dom på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna högt uppe i ugnen (250gr) i ca 10 min tills dom nästan blivit svarta på ovansidan. Tag ut paprikorna och lägg dom i en plastpåse tills dom svalnat lite. Skala och dela dem i mindre bitar.
Fräs alla grönsaker, lök,svamp, timjan i en gryta (stekpanna)
ca 5 min. Hälli tomaterna och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Småkoka i några minuter.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna på getosten, dela den i bitar och lägg i den i såsen. Smäka av med salt och peppar. Låt koka ca 10.
Sätt ugnen på 180 gr. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsaker, sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås. Baka i ugnen i ca 20 min. Servera en sallad till. Lycka till.
Jag tyckte om det här lite annorlunda receptet på veg lasagne. Men 4 auberginner är vanligen för mkt, i alla fall i den storlek de kommer från vår mataffär!