Blir cirka en långpanna supergod vegetarisk lasange som brukar gå hem hos de flesta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader - helvärme.
Hacka löken och vitlöken och fräs den i lite smör i en kastrull.
Häll på de krossade tomaterna då löken fått lite färg.
Salta och peppra, smaka av och låt puttra ihop.
Tina spenaten i micron.
Blanda spenaten och keson i en skål, krydda med muskot, salt och peppar.
Smöra en form.
Bred ut en lager av spenat/keso röran i botten av formen.
Täck över med lasangeplattor.
Täck därefter med ett lager tomatsås.
Varva men avsluta med tomatsås!
Grädda i mitten av ugnen först ca 25 minuter.
Tag ut plåten och strö över den rivna osten, krydda med stött oregano.
Grädda i ytterligare 10-15 minuter tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
Stick i lasangen för att kontrollera att plattorna är mjuka (tar lite längre tid med fullkorn.)
- Supergott, enkelt och nyttigt!
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar