Vegetarisk gratäng med tre sorters italiensk ost.
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skala lök och vitlök, och finhacka dem. Ansa och tärna squashen.
- Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.
- Tillsätt passerade tomater, basilika och socker. Låt såsen koka samman lite. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ungefär hälften av den nykokta pastan i en smord eldfast form. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och fördela skivorna över såsen. Bryt gorgonzolan i mindre bitar och strö över. Täck med resterande pasta.
- Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.
- Ansa under tiden svampen och skär den i mindre bitar. Bryn den gyllene i lite matfett och fördela den över den nygratinerade pastagratängen. Strö över hackad persilja.
- Ugn 225 grader
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Lätt att göra och alla i familjen gillade