Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pizza

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Myspys med pizza

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och låt den svettas i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor och häll till sist i de krossade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 45 minuter och låt den sedan svalna.
  2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna och värm vattnet till 37ºC. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt oljan, saltet, solroskärnorna och vattnet, rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet tills en deg bildats. Jäs degen i 45 minuter. När degen har jäst ta ur den ur bunken, knåda, dela i två delar och kavla sedan ut delarna på varsin plåt. Använd gärna bakplåtspapper så att inte degen fastnar på plåten.
  3. Skär tomater, paprika och fetaost i bitar samt dela oliverna. Fördela över de två pizzorna och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen på 225ºC i 15 till 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gladamalina 26 juli 2010

    Jästen och de krossade tomaterna stod inte bland ingredienserna,... borde fixas. Annars var det toppen :)

  • ve94n 14 september 2010

    till en äkta vegetarisk pizza slänger man med fördel ett öga på ostens innehållsförteckning och väljer förstås en med vegetabiliskt löpe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.