Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk indisk kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålpudding är kåldolmens mer lätthanterliga och mindre krävande kusin. Här är den omgjord till en indisk syster som garanterat kommer att bli en ny favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka risgrynen i kokosmjölken i ca 10 minuter. Häll bort överflödig vätska och låt risgrynen svalna något. Hacka vitkålshuvudet grovt och bryn i omgångar i rapsolja. När all vitkål är brynt häller du tillbaka den i stekpannan. Salta, peppar och ringla över ljus sirap efter smak. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vitkålen mjuknat.
  3. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg. Finhacka den gula löken, vitlöksklyftorna och paprikan. Blanda ner i färsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Vänd till sist ner de kokta risgrynen.
  4. Sprid ut färsblandningen i en gratängform. Fördela den stekta vitkålen över färsen. Grädda i 40 minuter.
  5. Servera gärna kålpuddingen med yoghurt blandat med torkad mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.