Kålpudding är kåldolmens mer lätthanterliga och mindre krävande kusin. Här är den omgjord till en indisk syster som garanterat kommer att bli en ny favorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka risgrynen i kokosmjölken i ca 10 minuter. Häll bort överflödig vätska och låt risgrynen svalna något. Hacka vitkålshuvudet grovt och bryn i omgångar i rapsolja. När all vitkål är brynt häller du tillbaka den i stekpannan. Salta, peppar och ringla över ljus sirap efter smak. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vitkålen mjuknat.
- Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg. Finhacka den gula löken, vitlöksklyftorna och paprikan. Blanda ner i färsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Vänd till sist ner de kokta risgrynen.
- Sprid ut färsblandningen i en gratängform. Fördela den stekta vitkålen över färsen. Grädda i 40 minuter.
- Servera gärna kålpuddingen med yoghurt blandat med torkad mynta.
Publicerat den
29 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar