Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk Jansson med Champinjoner

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk Jansson med Champinjoner och julens kryddor. Tips För att få en "vegansk" jansson kan grädden bytas ut mot "sojagrädde"(Provamel Soya Cuisine) och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin. Se till att ströbrödet inte innehåller mjölk eller ägg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i ca 15 min, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen. Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.
  2. Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel och salt.
  3. Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.
  4. Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • nibarius 31 maj 2009

    Mycket gott! Dock var lite väl salt för min smak, ska nog ha lite mindre salt nästa gång jag lagar detta. Gjorde vissa små variationer, först tog jag en liten burk champinjoner istället för färska då jag inte tycker om färska champinjoner. Jag hade också bara 2.5dl grädde eftersom det var storleken på paketet jag hade, kompencerade detta med 0.5 dl sojamjölk som jag hade hemma för att få samma vätskemängd. Efter 60 minuter i ugnen började översta delen bli bränd så nästa gång ska jag testa täcka formen med aluminimufolie och kanske ha i den lite kortare tid.

  • r_ebecca 19 december 2009

    den här är min allra bästa jansson! den har stått på vårt jubord de senaste 10 åren, och är en riktig favorit! /vegetariska jansson

  • AmiesFace 22 december 2014

    Den här vegetariska Jansson är den godaste jag ätit! Har lagat den flera gånger och det blir en fortsättning i år också. Så otroligt god! Fast jag byter smör mot cocosolja och söker någon ersättning för grädde också. God Jul på er! :)

  • Julia 15 december 2022

    Denna är lika klassisk på vårt julbord som traditionell Jansson sedan några år tillbaka. Fantastiska smaker och jag rekommenderar verkligen varmt detta recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.