Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj sparrisen, lägg upp på skärbräda. Ta bort de "träiga" delarna och skär av ”knopparna” (spara). Skär resten i tärningar.
Hetta upp en stekpanna med 4-5 msk olivolja och lägg i den tärnade sparrisen. Stek och skaka om.
Hacka och tillsätt salladslöken. Salta och peppra.
Riv ner vitlöken och spadet från en burk ansjovis och den hackade ansjovisen.
Häll ner frysta bondbönor.
Hacka basilikan och lägg i.
Häll på grädden, de krossade tomaterna och buljongen. Låt koka upp med lock.
Rör ner keson i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Använd en stöt och ”mosa” runt lite i pannan, inte överallt, bara ”här o där” för att få fram smakerna och en lite tjockare konsistens.
Ta fram en ugnsform och ha ett lager av sparrissåsen i botten. Lägg ett lager färska lasagneplattor ovanpå.
Riv över rejält med parmesan. Upprepa två gånger och avsluta med ett lager lasagneplattor.
Häll på lite kokande vatten runtom kanterna på formen. Riv riv över parmesan.
Dressa sparrisknopparna i olivolja och lite färska timjanblad. Lägg ovanpå lasagnen och gratinera i ugnen 10-15 min.
Servera med en härlig tomatsallad till.
låter jättegott MEN lite missvisande när det är både ansjovis o kycklingbuljong i o kallas "vegetariskt",okey det är bara att utesluta men....