Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk moussaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

N'är du är trött på den klassiska Moussaka! Utan ägg och mjölk är det en utmärkt rätt för allergiker. Kan ätas som huvudrätt, eller serveras till fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, skiva den och blanda väl med 2 msk olivolja, salt, peppar och 1 - 2 msk hackad persilja. Skala löken och skiva den. Tvätta tomaterna och skiva dem också.
  2. Ta en ugnsform (helst av glas), olja den med 1-2 msk olivolja och bred ut potatisen på botten. Sen en lager av lök (salta lite), sen tomater (salta och peppra lite), potatisen igen, lök igen och avslutningsvis tomater. Häll över 1-2 dl vatten.
  3. Täck med aluminium folie och grädda i 30 minuter på 220 grader. Ta bort folie efter 30 minuter och grädda i ytterligare 15 minuter, tills moussaka har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.