Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pastasås med vitlökspaprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En enkel och god pastasås som passar både till vardags och fest. Som är lika lätt att göra till några få personer som till större sällskap!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vitlökspaprikan för den tar längre tid på sig.
  2. Paprikan: Strimla paprika och lägg i en kastrull. Det är viktigt att kastrullen har lock. Häll på ca 1-1½ dl olivolja. Pressa i vitlök och salta lite. Låt paprikan puttra under lock till den är mjuk, ca 45 minuter. Häll bort överflödig vätska och lägg över på ett uppvärmt serveringsfat precis före servering.
  3. Pastasåsen: Skiva champinjonerna och lägg i en annan kastrull. Fräs svampen med lite olivolja. Om svampen vätskar så låter man den fräsa till vätskan försvunnit. Därefter häller man på de krossade tomaterna. Pressa i vitlök efter tycke och smak. Tillsätt grädden, buljongtärningen och krydda med salvia och lite socker. Salta vid behov. Vill man ha lite hetta kan man även tillsätta sambal oelek
  4. Låt såsen puttra i ca 5 minuter.
  5. Servera såsen med valfri pasta, vitlökspaprikan och riven färsk parmesanost. Gör en sallad till med tomater, gurka sallad, fetaost och rödlök. Övriga tillbehör kan förslagsvis vara soltorkade tomater, oliver, marinerad vitlök.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.