Skala och hacka löken och låt den svettas i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomatpuré och kryddor och häll till sist i de krossade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 45 minuter och låt den sedan svalna.
Rosta solroskärnorna i en stekpanna och värm vattnet till 37ºC. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt oljan, saltet, solroskärnorna och vattnet, rör tills jästen löst sig. Rör ner mjölet tills en deg bildats. Jäs degen i 45 minuter. När degen har jäst ta ur den ur bunken, knåda, dela i två delar och kavla sedan ut delarna på varsin plåt. Använd gärna bakplåtspapper så att inte degen fastnar på plåten.
Skär tomater, paprika och fetaost i bitar samt dela oliverna. Fördela över de två pizzorna och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen på 225ºC i 15 till 20 minuter.
Jästen och de krossade tomaterna stod inte bland ingredienserna,... borde fixas. Annars var det toppen :)
till en äkta vegetarisk pizza slänger man med fördel ett öga på ostens innehållsförteckning och väljer förstås en med vegetabiliskt löpe