Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk tårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är en spännande vegotårta med nya smaker. Och man behöver verkligen inte vara vegetarian för att gilla den! Hummus med vitlök och olivolja är underbart gott med rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bönfyllning:
  2. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen. Sprita bönorna och lägg ner dem i en bunke. Hacka syltlöken och bönorna och blanda dem med Sour Supréme. Smaka av med örtsalt och peppar.
  3. Rödbetshummus:
  4. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med kokta skalade rödbetor, tahini, vitlök och olja till en kräm. Smaka av med örtsalt och peppar.
  5. Dela 1 brödskiva på längden. Lägg två brödskivor tätt tillsammans på ett fat. Bred på bönfyllningen. Lägg 1 skiva bröd på mitten och den tvådelade brödskivan på var sida om den. Bred på rödbetshummus. Täck med de två resterande brödskivorna.
  6. Bred Sour Supréme på och runt kanterna på tårtan. Garnera kanterna med mangoldskott. Lägg ränder av edamamebönor, fetaost och rödbetor. Strö pumpakärnor på bönorna. Solrosskott på fetaosten och sesamfrön på rödbetorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.