Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergoda vegetariska köttbullar som är väldigt lätta att göra. Det går också bra att servera dem som frikadeller. Fibrex är torkat fiber från sockerbetor och används bland annat till glutenfri bakning och till att ge lite extra tuggmotstånd i färsrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop mandelmjöl, riven ost, ströbröd, Fibrex, hackad lök, salt, peppar, persilja, ägg och vatten. Rulla till små bollar, det går lättare om man sköljer händerna i lite kallt vatten.
  2. Koka under tiden upp grönsaksbuljongen. Lägg i några bollar i taget och sjud ett par minuter. Lyft upp med hålslev. Stek sedan bollarna i smör och olja tills de är gyllenbruna.
  3. Garnera med lite lingon och bladpersilja och servera med lingonsylt, kokt potatis och rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.