Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska kroppkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

De här godingarna har jag gjort i 20 år! Till jul brukar vi göra dem små, och sen steka de i halvor. Även min köttätande släkt gillar de! Går bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatisen ska vara kall så koka den helst en dag i förväg. Skala och pressa den varm med purépress i en bunke. Täck över och låt kallna helt.
  2. Fyllningen kan också göras i förväg. Hacka svampen till små tärningar. Ska kunna ge tuggmotstånd. Skala och hacka löken fint. Stek lök och svamp i smör. Krydda med peppar och smaka av med saltet. Låt fyllningen svalna eller kallna. (Går att frysa in.)
  3. Blanda den pressade potatisen med uppvispade ägg, mjöl och salt. Degen ska bara arbetas ihop, inte knådas.
  4. Forma degen på mjölat skärbräda till en tjock rulle. Skär den till 12 stora eller 24 små jämna bitar. Gör en fördjupning i varje bit; stora kroppkakor lägg i knappt 1 msk svampfyllning och till de små knappt ½ msk fyllning. Rulla ihop till runda bullar.
  5. Koka upp vatten och salt i en rymlig gryta (ca 4 liter). Lägg i några kroppkakor i taget, låt dem sjuda tills de flyter upp och sen i 3-5 min. Ta upp dem med hålslev och koka resten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.