Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska parmesanburgare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbara vegetariska hamburgare med bönor och ost som är svåra att motstå. Mycket billigare att göra vegetariska hamburgare själv än att köpa och att göra dem själv är dessutom mycket godare. Gör dubbelsats och frys in så har du hamburgare färdiga precis när du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna, grovhacka champinjonerna . Skölj bönorna och låt dem rinna av. Värm oljan i en stekpanna, lägg i lök, svamp, timjan och salt och stek tills lök och svamp mjuknat och fått fin färg. Låt svalna.
  2. Flytta över blandningen till en matberedare. Tillsätt båda ostsorterna, bönor, ströbröd och peppar. Kör med pulsknappen tills allt blandats. Tillsätt sedan soja, vin, senap, ägg och majsstärkelse och kör till en inte alltför slät smet.
  3. Fukta händerna och forma smeten till 8 bollar, platta ut dem till 2 cm tjocka biffar. Lägg över biffarna på en smord bakplåt, täck över med plastfolie och ställ kallt tills biffarna fått fast konsistens, eller frys in biffarna och tillaga senare, utan att låta dem tina först.
  4. Pensla översidan av biffarna med mer olja och stek i förvärmd ugn 225 grader i 25 minuter tills de har fått fin färg och yta, 5-10 minuter längre om biffarna är frysta.
  5. Dela bröden i halvor och rosta eller grilla dem lätt på ena sidan. Lägg en biff och önskade tillbehör i varje bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heartfriend 2 mars 2010

    Hej Vilken sort av soja menar du?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.