Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska vårrullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Goda vegetariska vårrullar med lite sting, precis som det ska vara. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Hyvla/skär vitkålen tunt, strimla morötterna fint, hacka vitlöken och skiva purjolöken. Fräs löken i lite olja tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  3. Ha i sambal olek, vitlöken, vitkålen och morötterna. Häll på 1 dl vatten och smula över buljongtärningen. Det är klart när grönsakerna blivit mjuka.
  4. Smaka av med soja och blanda med riset.
  5. Lägg liten fyllning på ett av arken. Vik in ändarna, rulla ihop och pensla lite vatten på skarven för att "klistra" ihop. Fritera/stek vårrullarna i olja tills de fått en fin gyllenbrun färg. De kan även penslas med olja och läggas på en plåt med bakplåtspapper och ugnsgratineras.
  6. Servera med jasminris och valfri sås, t.ex. sweet chilisås.
  7. Om du vill frysa vårrullarna är det lämpligt att det görs innan de doppats i olja och friterats/stekts/gratinerats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.