- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Goda vegetariska vårrullar med lite sting, precis som det ska vara. :)
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Hyvla/skär vitkålen tunt, strimla morötterna fint, hacka vitlöken och skiva purjolöken. Fräs löken i lite olja tills den blivit mjuk och fått fin färg.
- Ha i sambal olek, vitlöken, vitkålen och morötterna. Häll på 1 dl vatten och smula över buljongtärningen. Det är klart när grönsakerna blivit mjuka.
- Smaka av med soja och blanda med riset.
- Lägg liten fyllning på ett av arken. Vik in ändarna, rulla ihop och pensla lite vatten på skarven för att "klistra" ihop.
Fritera/stek vårrullarna i olja tills de fått en fin gyllenbrun färg.
De kan även penslas med olja och läggas på en plåt med bakplåtspapper och ugnsgratineras.
- Servera med jasminris och valfri sås, t.ex. sweet chilisås.
- Om du vill frysa vårrullarna är det lämpligt att det görs innan de doppats i olja och friterats/stekts/gratinerats.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar