Mycket goda! Varför inte servera dessa på julbordet i stället för köttbullar...
Instruktioner
- Häll 3 dl kumutvete i en kastrull och fyll på med vatten (det skall bli som en tjock gröt). Koka detta i cirka 10 minuter.
- Skala lök, vitlök, morötter och kålroten och riv alltsammans grovt på järnet. Vitlöken pressas.
Mal hasselnötterna i en matberedare.
- Häll lök och rotsaker i en skål tillsammans med keso, malda hasselnötter, sambal oelek, salt, peppar och olivolja.
Mixa detta till en lagom jämn smet, inte för finfördelat.
Smaka av med kryddor och forma smeten till biffar och stek dem gyllenbruna i lite fett.
- Sås:
Häll crème fraichen i en skål. Rör ner grovhackad koriander, pressad vitlök och honung i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till biffarna och bjud en god grönsallad till.
- Smaklig spis!
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar