Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariskt fyllda paprikor

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Glömde köpa hem köttfärs men var ändå sugen på fyllda paprikor så jag improviserade lite. Det blev rätt starkt, men det gillar jag. Självklart kan ni ändra lite i receptet för er egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka linserna, 1 del linser på 3 delar vatten (½ dl linser = 1,5 dl vatten). Låt linserna kallna innan du häller ut eventuellt restvatten. Hacka löken och champinjonerna och fräs i olja. Hacka zucchini och tillsätt den och bryn allt. Tillsätt saften av en halv limefrukt, crème fraîche, chilisåse och valfri mängd sambal oelek beroende på hur stark man gillar sin mat. Salta, peppra och tillsätt en nypa basilika och ytterst lite koriander. Tillsätt till sist linserna och låt röran bli varm.
  2. Gröp ur paprikorna och skölj dem. Täck deras botten med cream cheese (på insidan). Fördela röran i paprikorna och strö riven ost på toppen. Placera paprikorna i mitten av ugnen på 175° i cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.