Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vego Wellington med madeirasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En 80-talsälskling som har gjort comeback de senaste åren. Och vem kan tacka nej till de här gyllene smördegspaketen med sojafärsröra? Oemotståndligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg fram smördegsplattorna och låt tina. Kavla sedan ut dem något så att de blir större. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får färg. Lägg över på en tallrik så länge. Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och champinjonerna fint. Stek allt i lite olja tills svampen har släppt sin vätska och allt börjar få färg. Häll på grädden, finhackad persilja, salt och svartpeppar. Vänd ner sojafärsen och låt allt koka in. Låt svalna.
  3. Dela smördegsplattorna på hälften så att du får 8 kvadrater. Pensla kanterna med lite vatten, det fungerar som lim. Fördela färsblandningen i mitten av 4 av smördegsplattorna. Lägg på de kvarvarande smördegsplattorna och tryck ihop kanterna. Se till så att de verkligen håller ihop. Lägg smördegspaketen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ca 15 minuter eller tills de har fått fint med färg.
  4. Madeirasås: Hacka den gula löken fint och fräs i lite olja tills den mjuknar. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i 1 minut. Häll sedan på madeira , vatten och grönsaksfond. Låt koka tills såsen reduceras, den blir lite simmigare i konsistensen och mer koncentrat i smaken. Det tar 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och vispa ner smöret precis innan servering.
  5. Potatismos: Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuk och häll sedan bort vattnet. Använd en elvisp och vispa ner smör och mjölk/grädde. Vispa på i 5-10 minuter för att få ett riktigt fluffigt mos. Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
  6. Servera smördegspaketen med madeirasåsen och potatismoset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.