Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veronicas lite nyttigare mjölkfria mellanmålsbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Vi älskar de här bullarna som har lägre GI, mer D-vitamin, mer Omega 3 och är bra för magen pga sina frön om man jämför med vanliga vaniljbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i blöt. Smält margarinet. Häll i och värm havremjölk och rapsolja (och olivolja) till 37 grader.
  2. Lös upp jästen i lite av vätskan och häll sedan på resten. Häll i sockret och knäck äggen och häll i dem också. Häll i saltet och grahamsmjölsblandningen.
  3. Häll i vetemjöl special tills degen precis släpper ifrån kanterna. Låt degen jäsa i 30 minuter. Låt russinen rinna av.
  4. Dela degen i två delar.
  5. Mosa margarin och blanda med socker och vaniljsocker. Kavla ut ena delen av degen och bred på margarinblandningen. Strö på psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön efter smak. Häll på hälften av russinen.
  6. Rulla ihop "plattan" och dela rullen i 20 delar. Gör likadant med andra deghalvan. Låt jäsa i 20-30 minuter
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg. Ställ in i ugnen ca 7-11 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.