Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veronicas mjölkfria lussebullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 35-40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Eftersom min dotter inte tål mjölk så får jag experimentera mig fram och göra mjölkfria recept. Detta blev lyckat och därför delar jag gärna med mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg russinen i blöt (under tiden du gör deg och degen jäser.) Smula jästen i degbunken. Smält smöret. Häll i soyamjölken och värm till 37 grader. Häll mjölkblandningen i degbunken och rör ut jästen. Häll i baksirapen. Häll i salt, saffran, mjöl och bakpulver. Arbeta degen smidig.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den mjuk igen.
  4. Gör lussebullar på bakplåt och låt jäsa 20 minuter. Peta i blötlagda russin samt pensla med det uppvispade ägget. Ställ in i ugnen ca 8-10 minuter (vakta gärna ugnen)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • 00gullis08 19 december 2008

    Hej Gotjej! Jag har bakat ditt recept på lussebullar. Jag följde recepet med undantag av soyamjölken. Jag använde laktosfri mjölk och de blev jättegoda. God jul från 00gullis08

  • Kattamor 11 januari 2009

    Supergoda lussebullar blev det, fast vi bytte russinen mot mandlar..skrev bara av det sist jag kollade men sparar det nu till nästa jul:)

  • dforslund 22 november 2009

    Gjorde dessa bullar här om dagen, men jag fyllde dem med mjölkfritt smör, socker, mandelmassa samt russin och de är de godaste lussebullar jag ätit. Degen är otroligt smidig och saftig. Tack för receptet, helt klart får de en 5:a av mig och min familj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.