Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vete och majtortillas

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vill man göra saker från grunden så är vete och majs tortillas lätta att göra och det blir kanon gott. Vill du inte ha majsmjöl går det bra att använda bara vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Smula ner smöret och arbeta in fettet i mjölet till det blir smuligt.
  2. Tillsätt av vattnet och blanda till en deg. Knåda i några minuter och låt sedan degen vila övertäckt i en kvart.
  3. Dela degen i tio lika delar. Täck med fuktig bakduk så de inte torkar. Kavla sedan varje bit till en kaka ca 20 cm i diameter.
  4. Värm upp en stekpanna, jag tycker om att grädda dem i gjutjärnspannan med sin tjocka botten. Borsta bort mjölet från kakorna. Grädda dem i pannan ca 20 sekunder på var sida. Tryck ner dem lite försiktigt med en träsked så de inte bubblar sig.
  5. Lägg tortillorna i en bakduk så de håller sig mjuka eller låt dem svalna och förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.