Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekatten special

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Luftiga, eleganta och mycket goda bakelser, med en god kesella- och limekräm. Spröd mördeg, äpple, kanel och mandelmassa bjuder på en förnämligt god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka snabbt samman matfett, socker, äggula och mjöl, för hand eller med maskin, till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i 10 aluminiumformar. Grädda formarna i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  3. Gör fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Koka äpplena mjuka i vatten och socker. Låt dem rinna av väl.
  4. Smaksätt kesellan med limeskal och limesaft. Fördela kesellan i formarna. Lägg på äpplena. Strö över lite kanel.
  5. Gör garneringen. Riv mandelmassan. Rör den smidig med äggvitan.
  6. Fyll en spritspåse med mandelmassekräm. Spritsa smala, dekorativa stänger över äpplena, inte för glest.
  7. Grädda bakverken på galler i nedre delen av ugnen 3-4 minuter, tills mandelmassan fått vacker färg. Låt bakverken kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.