Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Victorias härliga bröd

 
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa brödbullar är magra, proteinrika, innehåller bara nyttiga fetter och smakar väldigt gott enligt mig själv. Eget recept och första gången jag gör eget bröd. Kommentera gärna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda båda mjölen, veteklin och linförkrossen i en bunke. Rör om så allt blandas jämnt (använd träslev).
  2. Tillsätt vattnet, fjällfilen och rapsoljan. Rör om. Smeten ska vara smidig men fast, inte torr. Liksom en vacker kvinna :)
  3. Häll i saltet och bikarbonaten och blanda. Om allt jämnet med stora luftiga tag, men inte för snabbt eller för mkt.
  4. Ställ bunken på spisen med en kökshanduk över, sätt på ugnen till 200 grader.
  5. Rulla degen till små knytnänvsstora bollar. Jag fick det till 9 st bullar.
  6. Ta fram havregrynen (jag använde fiberberikade havregryn) och rulla bollarna i havren innan du slänger dem på plåten på bakplåtspapper med lagom med mellanrum från varandra. Platta till dem lätt.
  7. Släng in i ugnen och grädda i 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.