Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vietnamesisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En väldigt god vietnamesisk curry!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull på hög värme. Lägg i vitlök och scharlottenlök och fräs tills det har fått färg. Lägg i citrongräs och curry och stek tills det börjar dofta (ca 2 min). Akta så curryn inte torrsteks och bränns!
  3. Tillsätt kokosmjölk, hönsbuljong, fisksås, chili och limeblad och koka upp. Sänk värmen till låg temperatur och lägg i kyckling, sötpotatis, aubergine, haricot verts och morot. Låt sjuda under lock i en timme tills kycklingen och grönsakerna är möra och smakerna har smält samman.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.