Vietnamesisk kycklinggryta

En väldigt god vietnamesisk curry!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling, kycklinggryta
Vietnamesisk kycklinggryta
Källa: Elin Grass (jag)
Uppladdad av: Elizzle
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

2 citrongrässtjälkar
2/3 dl vegetabilisk olja
3 stora vitlöksklyftor, krossade
1 stor scharlottenlök, tunt skivad
2 msk curry
7 1/2 dl kokosmjölk
5 dl hönsbuljong
2 msk fisksås
4 färska röda chili
6 limeblad
6 kycklinglår eller filéer á 175-225 g, med eller utan skinn, skurna i 5 cm stora bitar
1 stor sötpotatis, skuren i tärningar
2 auberginer, skurna i tärningar
5 dl haricot verts
2 morötter skurna i skivor

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
2299
Sparat:
27

Gör så här

Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna.

Hetta upp oljan i en stor kastrull på hög värme. Lägg i vitlök och scharlottenlök och fräs tills det har fått färg. Lägg i citrongräs och curry och stek tills det börjar dofta (ca 2 min). Akta så curryn inte torrsteks och bränns!

Tillsätt kokosmjölk, hönsbuljong, fisksås, chili och limeblad och koka upp. Sänk värmen till låg temperatur och lägg i kyckling, sötpotatis, aubergine, haricot verts och morot. Låt sjuda under lock i en timme tills kycklingen och grönsakerna är möra och smakerna har smält samman.

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
av lennali
över 2 månader
av hannas
över 2 månader
över 2 månader
av mafia
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.