Vietnamesisk kycklinggryta

En väldigt god vietnamesisk curry!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling, kycklinggryta
Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Vietnamesisk kycklinggryta

Gör så här

Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna.

Hetta upp oljan i en stor kastrull på hög värme. Lägg i vitlök och scharlottenlök och fräs tills det har fått färg. Lägg i citrongräs och curry och stek tills det börjar dofta (ca 2 min). Akta så curryn inte torrsteks och bränns!

Tillsätt kokosmjölk, hönsbuljong, fisksås, chili och limeblad och koka upp. Sänk värmen till låg temperatur och lägg i kyckling, sötpotatis, aubergine, haricot verts och morot. Låt sjuda under lock i en timme tills kycklingen och grönsakerna är möra och smakerna har smält samman.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Citrongrässtjälkar, Vegetabilisk olja, Vitlök, stor scharlottenlök tunt skivad, Curry, Kokosmjölk, Hönsbuljong, Fisksås, Färsk röd chili, Limeblad, Kycklinglår eller filéer, stor sötpotatis, auberginer, Haricot verts, Morot
Visningar:
2657
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.