Brukar kallas för Vietnams national-rätt
Instruktioner
- Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten.
Skär köttet i strimlor. Ställ åt sidan.
- Förbered alla grönsaker. Skiva salladslöken och rödlöken i tunna skivor. Skär moroten i smala, fina strimlor.
- Krossa jordnötterna.
Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag.
- Fördela risnudlarna i portions-skålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter.
Hacka och kärna ur chilin.
- Koka strax före servering upp buljongen med chilistrimlorna och låt koka 2-3 minuter. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om.
- Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med hackad koriander och mynta. Servera soppan direkt.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar