Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktoriakaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Viktoriakakan är en blandning mellan sockerkaka och tårta. Baka den gärna en dag i förväg så blir den riktigt saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan kallna. Dela kakan i under och överdel.
  3. Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre bottnen med gräddblandningen och lägg den övre ovanpå. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den saftig och god. Sikta över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.