Viktoriakakan är en blandning mellan sockerkaka och tårta. Baka den gärna en dag i förväg så blir den riktigt saftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan kallna. Dela kakan i under och överdel.
- Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre bottnen med gräddblandningen och lägg den övre ovanpå. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den saftig och god. Sikta över florsocker vid servering.
Publicerat den
7 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar