Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling från Indien (Viktväktarrecept)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Poängvärde per portion: 5

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål och droppa över pressad citron. Blanda ut 1/2 paket saffran med 1 msk hett vatten och pensla köttet.
  2. Blanda lättyoghurt, pressad vitlök, kummin, koriander, ingefära och cayennepeppar till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och ställ i kylen 5-6 timmar.
  3. Skrapa av marinaden. Pensla en form och filéer med en blandning av flytande margarin, 1/2 paket saffran och 1 tsk salt. Stek i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Gör en sås av lättmajonnäs, matlagningsyoghurt, hackad timjan, salt och peppar. Servera med ris och en sallad med cocktailtomater, strimlad rödlök och färsk koriander samt såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.