- Serverar: 80-100 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Jag är tokig i bullar! Men, för att kunna äta goda kanelbullar, så många jag vill, har jag börjat baka dem lite smalare. Men lika goda, om inte godare än de vanliga.
Instruktioner
- Smält margarinet och blanda i kesellan och mjölken så allt blir fingervarmt, ca 37 grader.
- Smula jästen i bakbunken (använd gärna en assistent) och häll över lite av smör/mjölkblandningen och kör maskinen till jästen har löst sig.
- Blanda i de torra ingredigenserna och resten av mjölkblandningen och kör till en slät deg i ca 5 min.
- Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
- Knåda degen lite innan du börjar baka ut till bullar eller längder genom att kavla lagom bitar deg till avlånga plattor 20 x 30 cm.
- Bred på lite lätt margarin på degplattan och strö sedan över socker och kanel i önskad mängd. Rulla i hop till en "rulltårta" och skär bitar som läggs i pappersformar.
- Jäs bullarna övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg blandat med några droppar vatten och strö över pärlsocker eller flagad mandel.
Grädda i ugn 200 gr (varmluft) 225 gr (vanlig) i ca 8 min eller till bullarna fått fin färg.
- Ät dem nygräddade med ett glas iskall mjölk och frys in resten om du hinner innan alla gått åt. :-)
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ohh.. me like! :-) Tack för receptet.
Bara en liten fråga eller förtydligande, det står inget om när sirapen och kardemumman ska i! själv brukar jag baka bullar och kan men för den som inte är så van. Men jag testa dessa bullar och de var fantastiskt goda. tack och hej
Tack för receptet, eftersom jag äter enl viktväktarnas tankesätt (ej medlem utan kör själv) så blev detta ett lyft i min kokbok.
Hej Cattis. Hur många points innehåller en bulle i ditt detta smaskiga bullrecept? /Jennie
Ett tips: 8 kryddmått salt är i princip det samma som ½ matsked, men det går lite snabbare att ta matskedsmåttet. (Om man är petig är ½ matsked "bara" 7½ kryddmått, men jag tror faktiskt inte att man mäter så exakt.) Har inte provat receptet än, så därför sätter jag inget betyg.
Om jag vill ersätta sirap med honung, hur mycket tar man då istället?
1 dl sirap väger lika mycket som 1 dl honung, 140 g. Honung är att föredra om man vill ha det lite nyttigare, men jag hade ändå halverat mängden i degen. Jag ser nu förresten att detta är på 1 liter degvätska 100g jäst och då jäser ändå det bort. Man brukar räkna med att 3 msk socker per paket jäst jäser bort (1 dl är 6,7 msk). För att göra de ännu nyttigare kan man ersätta lite av vetemjölet med grahamsmjöl. Då får man med de nyttiga klidelarna och sänker GI = ger mer mättnad.
I will try this recipe out very soon. It sounds deliscious and I will pass it on to my daughter in Mexico. Kristina Ericsdotter
hur många points är en bulle?
JAg bor i Austrlalien och har ingen aning vad man kan anvanda istallet for Kesella. Ar det som keso? Skulle garna vilja anvanda detta smalare alternativ. Och, ja, hur manga points? Ar det nagon som vet vad jag kan anvanda istallet?
Victoria, Kesella ar kvarg - quark - farskost. Jag bor i England och har kan man kopa quark fran de flesta varuhus. Om du har en Woolsworths eller Coles dar du bor sa saljer de sakert quark. Lycka till.
kan man verkligen använda lättmargarin? Hur lätt då?
det går att använda t.ex Lätt & Lagom, men jag tycker inte att det blir gott. Bättre att använda vanligt smör och nöja sig med att äta EN bulle istället för tre. /Linda
Hej jag undra hur många propoint vare viktväktarbulle har
Hej jätte goda bullar tack för receptet 5 p för dom monica
Jätte goda bullar, andra gången vi gör dom och lika populära =)
Med både vanligt mjöl och sirap....blir ju i princip ingen skillnad mot bullar bakade på smör....massor av kalorier och kolhydrater.....synd för gott är det...