Viktväktarnas köttfärspiroger

278 kcal/ pirog

Dessa piroger blir lite "torra" i degen ungefär som köptas eller typ Gorbys. Min son föredrar dessa framför andra vanliga piroger. Tycker dessa är godast trots att vi inte äter enligt viktväktarna. Fyllningen kan man ju variera som man vill. Jag brukar ta köttfärsåsen som blir över. Så detta passar perfekt som "restmat" Även ost och skinka blir jättegott men då blir kcal antalet ett annat.Valfri vegetarisk fyllning fungerar också. Fantasin sätter gränsen.

Ingredienser

Till degen:
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 ½ dl lättfil

Till fyllningen:
300 g nötfärs
½ buljongtärning
3 dl vatten
200 g passerade tomater
½ gul lök
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st
Visningar:
3588
Sparat:
136

Gör så här

Börja med köttfärssåsen om du inte har färdig rest från tidigare middag. Fräs köttfärs, hacka löken och fräs den. Tillsätt tomater, kryddor , vatten och buljongtärning.

Låt köttfärsen koka ca 15 min. Red ev av den med potatismjöl utrört i vatten så den tjocknar. Den ska vara tjockare än vanlig köttfärssås så den inte rinner ur pirogerna.

Mixa ihop degen i en matberedare. Tillsätt ev mer mjöl om degen verkar kladdig. Den ska vara smidig och lätt att kavla utan att det kladdar.

Dela degen i 16 st bitar. Kavla ut varje bit till en rundel ca 13-14 cm i diameter. Lägg ca 1- 1 1/2 msk köttfärsröra på varje bit och vik sen över så det blir halvmånar.

Kläm till kanterna så det blir tätt.
Lägg dom på bakplåtspapper och grädda i 250 grader ca 10 min eller tills dom fått färg.

Äts med en sallad.
Dela
av umen
över 2 månader
av tessis
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.