Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildfräs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bastant höstkäk. Använd gärna älg- eller viltfärs som ger lite mer smak än vanlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång potatiskoket. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
  2. Ansa kålen och strimla den. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Skär fruktköttet i tunna klyftor.
  3. Krossa enbären grovt i en mortel eller en kryddkvarn.
  4. Fräs färsen, kålen, löken och äpplena i smöret i en stor stekpanna. Rör om flitigt under några minuter tills färsen är brynt. Salta och peppra.
  5. Häll i buljongen och enbären. Puttra på svag värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med kokt potatis och gelé.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.