Färsbiffar går ju att variera i det oändliga bara man har ett bra grundrecept och lite fantasi. Min svärfar har alltid kokt kall pressad potatis i sin smet, medan jag oftast har ströbröd i min, och det bara för att jag är lite latare. Vill du ha en fetare färs så blanda i valfri mängd fläskfärs. Grädde, mjölk eller vatten? Ja, det är ju en smaksak! Ett tips är att istället för vanligt kranvatten ha i Ramlösa eller annat bordsvatten, det är möjligt att det inte gör någon skillnad, utan det bara är inbillning från min sida, men jag tycker det blir gott. Förslag på smaksättning: Torkad svamp, färska örter och grönpeppar. Soltorkade tomater, oliver, fetaost och basilika. Chili, vitlök, och massor med persilja En trevlig krämig mögelost är aldrig fel att ha i. Olika kryddor sås som paprikapulver, curry, spiskummin, ingefära är aldrig fel att använda i biffar. Lika så är massor med mjukt stekta lökringar en höjdare att servera till naturella biffar.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.