Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsfilé i gräddig dragonsås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vidsvinskött är mycket gott, inte alls som vanlig gris. Har du inte prövat så gör det. Direkt från naturen utan tillsatser. Kan inte vara bättre. Krydda som du kryddar vanligt nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär fileérna i 1,5 cm skivor och stek dem i smör i 1/2 till ett par minuter på var sida. Det är ju en smaksak hur man vill ha det. Har du termometer så stick in den och kolla. Avbryt stekningen vid 56 grader. Stek i 2 omgångar så inte köttet ligger för tätt i stekpannan. Flytta över till annat fat. Hacka och stek vitlöken. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om. Krydda och koka försiktigt upp på svag värme. Smaka av. Flytta över filébitarna till pannan och värm försiktigt i 5-10 minuter innan servering. Servera gärna potatismos och en god sallad till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • solvik207 23 januari 2011

    Hade en bit vildsvin framme som jag skulle laga så detta kom bra till pass. Hade färska kryddor och serverade med potatis och gele

  • Birgitta-7 30 juni 2012

    Mycket gott. Nu vet vi exakt hur vi ska fixa till filen i fortsättningen. Tack för att Du delade med Dig....

  • Vetebullen 1 juli 2012

    Tack själv och kul att ni gillade receptet. Vildsvinskött är ju bara såååå... gott kött :-)

  • qnndfh 23 oktober 2012

    Var kommer vitlöken in?

  • Vetebullen 23 oktober 2012

    Ja det har du rätt i. Hade glömt att skriva det. Nu har jag kompletterat receptet :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.