Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsfilé med valnötstäcke

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel
  2. Gör så här Mixa bröd, nötter, timjan, salt och peppar i en matberedare. blanda i matfettet. Putsa filén på hinner och senor. Skala och skiva lök och morot. Fräs lök och morot i matfettet i en stekpanna. Tillsätt buljongen och låt puttre ca 5 min. Sila såsen i en ren kastrull och låt koka upp oop nytt. Vispa i maixenaredningen och låt koka ytterligare 1 min till lagom såskonsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Gnid in filén med salt och peppar. Bred valnötssmöret över köttet och tillaga mitt i ugnen i 175°C, ca 25 min. Låt köttet vila ca 10 min under aluminiumfolie innan det skärs upp. Server med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt tomatsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.