- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
mmmmmmm
Instruktioner
- 1. Tärna karrén, bogen och späcket. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, lagerblad, konjak och timjan. Sätt i kyl över natten. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg. Sätt ugnen på 80 grader. Tärna skinka och sidfläsk. Stek trumpetsvampen i smör. Blanda skinka, sidfläsk, svamp och pistagenötter med färs. Klä en form med plastfilm ca 1 ½ liter. Täck sedan botten och sidorna på formen med späck, fyll med färs, vik över med späckskivorna. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
- 2. Grädda i ugn på ca 80 grader till en innertemperatur på 72 grader, ca 1 ½ - 2 timmar. Låt svalna. Ställ i kyl och ställ en tyngd på så att terrinen ligger i press minst över natten.
Publicerat den
29 maj 2010
Skriv kommentar