Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinspaté

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

mmmmmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Tärna karrén, bogen och späcket. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, lagerblad, konjak och timjan. Sätt i kyl över natten. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg. Sätt ugnen på 80 grader. Tärna skinka och sidfläsk. Stek trumpetsvampen i smör. Blanda skinka, sidfläsk, svamp och pistagenötter med färs. Klä en form med plastfilm ca 1 ½ liter. Täck sedan botten och sidorna på formen med späck, fyll med färs, vik över med späckskivorna. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
  2. 2. Grädda i ugn på ca 80 grader till en innertemperatur på 72 grader, ca 1 ½ - 2 timmar. Låt svalna. Ställ i kyl och ställ en tyngd på så att terrinen ligger i press minst över natten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.