Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Otroligt gott och lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kantarellerna och bryn med löken till det ”knäpper” i svampen och all vätska är borta. Salta och peppra (vitpeppar), smaka av.
  2. Blanda ägg, skorpmjöl och potatismjöl, slå i vattnet. Rör ner färsen i ägg smeten. Krydda med salt och grovmalen svart peppar rör om så det blandas väl.
  3. Platta ut färsen så som om du skulle göra en rulltårta. Bred på mjukosten och strö över kantarellerna med löken. Rulla ihop som en rulltårta och lägg i en smord ugnsform.
  4. Skär potatis, lök och morötter i bitar, lägg runt rullen i formen. Krydda med piffi över allt ihop.
  5. Stek i ugn ca 60 minuter, 175grader. Känn på potatisen så den är mjuk innan du plockar ut den.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nallemamma 28 januari 2009

    UNDERBART GOTT ÄVEN MED Champinjoner och buljong som smakar kantisar!!! NAMS!!!

  • Born61 3 november 2009

    Det här kommer att bli en återkommande rätt hos oss. Mycket gott, men kanske blandar jag i lite fläskfärs nästa gång. Dessutom var det mycket enkelt att göra.

  • cat980h 29 maj 2010

    Detta är nog det godaste jag har ätit på flera år. Kommer definitivt att göra detta fler gånger. Tack för ett underbart recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.