Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilfärsgratäng

 
Skriv ut

Lätt och enkelt att laga till. Älgfärs och Rådjursfärs passar bra här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka potatisen till moset.
  2. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull.
  3. Fräs sedan älgfärsen och bacontärningarna i en stekpanna, krydda med krossade enbär ock rosmarin samt krossad rosépeppar. På slutet lägg även i löken.
  4. Koka upp grädden och de torkade kantarellerna smaksätt med peppar och salt samt matlagningssoja.
  5. När potatisen är färdig kokta blanda då in smör, mjölk och lite vitpeppar till ett gott mos.
  6. Lägg sedan potatismoset i en kant runt den eldfasta formen lägg sedan älgfärsröran i mitten häll sedan på såsen och strö över strimlad texmex ost. Grädda i ugnen på 250 grader tills allt får fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.