Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltbiff á la sambal

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ursprungsreceptet är sambalkotletter i ugn. Ngt modifierat och går mkt bra att använda på både nötkött, viltkött, av olika mörhetsgrad. Jag har lagt till vitlök, ngt lime o lite grillkrydda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva köttet i drygt cm-tjocka biffar. Smörj en ugnsfast form som rymmer köttet och sås (ca 6 dl) . Lägg i köttskivorna i formen, blanda i en skål creme fraiche, soja, grädde och sambal. Pressa i limen. Var inte rädd om det skär sig lite. Gillar du stark mat kan du gå lite starkare med sambal, annars börja lite fegare med typ 1/2 -1 tsk. Beror också på vilken sambalsort du har. Bred gräddröran över biffarna. In i ugnen på 175 graders värme i 1 h 30 min. Mot slutet kan det bli lite mörkt, om du vill lägger du på folie, det är inte bränt men sojan gör att det ser väldigt mörkt ut.
  2. Servera med god potatis att suga upp den suveräna såsen med. Gott grönt till är broccoli, eller tomatsallad. Gärna en klick svartvinbärsgelé till också. Kanske ett brytbröd med, för såsen är smaskens till sista slicken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mattant41 21 november 2010

    Gott och enkelt att göra, kommer säkert att användas flera gånger, använde 1 tsk sambal oelek men killarna i familjen tyckte det var tillräckligt starkt ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.