Har du haft turen att hitta färska kantareller och viltfärs? Laga denna goda middag som verkligen smakar skog!
Instruktioner
- Viltfärsbullar:
Blanda färs, ägg, fond och peppar. Rör i grädden i omgångar. Blanda i persiljan. Rulla färsen till valnötsstora bullar på vattensköljd skärbräda. Bryn bullarna i omgångar runt om. Efterstek utan lock 5-8 minuter. Håll bullarna varma.
- Pytt:
lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt smöret och fräs svampen tills det knäpper i den, 5-10 minuter. Ta upp svampen på en tallrik. Skala morötter, potatis och gul lök och skär dem i små bitar. Ansa purjolöken och strimla den fint.
- Stek den gula löken i oljan på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt morötter och fräs i ytterligare 3 minuter. Rör ner potatisen och stek alltsammans ca 15 minuter eller tills potatisen är nätt och jämnt mjuk. Tillsätt purjolöken och stek under omrörning i ytterligare några minuter. Blanda i svampen och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Strö över persiljan.
- Servera viltfärsbullarna med kantarellpytten, riven pepparrot, råa äggulor och rönnbärsgelé eller rårörda lingon.
Publicerat den
10 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar