Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och viltfärsgratäng

(2 kommentarer)  
Potatis- och viltfärsgratäng Potatis- och viltfärsgratäng
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket smaskig potatis- och färsgratäng. Passar bra till helgen eller som bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttfärssåsen. Bryn färsen och lägg sedan över den i en skål. Bryn därefter löken, när den är genomskinlig, tillsätt tomatpurén. Häll över krossade tomater, rödvin, buljongtärning och den brynta färsen. Krydda med timjan, oregano, soja och trattkantareller. Tillsätt salt, svartpeppar och chilipeppar efter smak. Låt koka upp och koka 15 min.
  2. Skala under tiden potatisen och skiva den, gärna i matberedare eller mandolin. Lägg i en bunke med kallt vatten.
  3. Smörj en ganska stor form med smör och lägg på ett lager med potatis. Varva sedan potatis med köttfärssås, avsluta med potatis. Häll över grädden och strö svartpeppar över.
  4. Grädda i ugn ca 60 minuter, 200 grader.
  5. Ät en god sallad till, gärna på rucola, spenatblad, fetaost, fint hackad rödlök, soltorkade tomater, svarta oliver, solroskärnor och vid säsong vattenmelon. Mums!
  6. Tips: Det går såklart att göra på vilken färs som helst, den man gillar bäst:) För ännu krämigare resultat, tillsätt riven ost. Vill du ha mycket hetta? Blanda i sambal oelek i köttfässåsen, och/eller en färsk hel hackad chilipeppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 25 oktober 2010

    Tyckte själv att köttfärssåsen vart jättegod. Gjorde en extra laddning och frös in till senare tillfälle, antingen som i receptet ovan eller till pasta :P

  • katbeghan 3 juli 2011

    Provade detta recept till kvällsmat igår, väldigt gott. Nästa gång skall jag nog prova tipset med lite extra hetta. Och så funderar vi på att kanske bjuda den på vår dotters 1års kalas, då som vi hade den igår. En maträtt perfekt för att gjöra innan och som bör passa de flesta! Vi bytta ut de torkade, mortlade kantarellene mot hela kantareller på burk. Något som blev omtyckt av min man som tycker om att se och smaka svamp, och jag som inte tycker om svamp, kunde lätt plocka bort dem:-) Och jag tog lite gratängost på toppen, med en god sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.